Tel: +90 0216 576 64 10

  

DUYURU & HABERLER

Samsun İnşaat Fuarı Açıldı!

  • 12 Kasım 2015 Perşembe

 

Samsun İnşaat Fuarı Açıldı

02 Nisan 2015 Perşembe 16:28

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş(TÜYAP) tarafından düzenlenen ‘Samsun İnşaat Fuarı 2015’ düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Samsun İnşaat Fuarı Açıldı

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş(TÜYAP) tarafından düzenlenen 'Samsun İnşaat Fuarı 2015' düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı açılışına;Samsun Valisi İbrahim ŞahinSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan ErsözlüSamsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki MurzioğluSamsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır,AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, CHP Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

"SAMSUN FUARCILIKTA TÜRKİYE'DE EN ÖNEMLİ BİR İKİ ŞEHİRDEN BİRİ"

Törende yaptığı konuşmada fuarcılığın çok önemli bir olgu olduğunu söyleyen Valiİbrahim Şahin, "Tabi fuarcılık öyle bir sene iki sene içinde gelişen şeyler değil. MeselaAmerika'yı inceleyin oyuncak fuarı bile 112 yıllık. Newyork'a bakın 115 yıllık geçmişleri var. 150 yıllık fuarlar var. Almanya'ya bakın fuarcılıkta öne çıkmış bir ülke. Fuarlardan neredeyse Türkiye'nin dövizi kadar döviz kazanıyorlar. Onu için bunları biz mutlak surette benimseyeceğiz. Samsun fuarcılıkta Türkiye'de en önemli bir iki şehirden biri. Onun için fuarcılık anlayışına Samsun yabancı bir şehir değil. Ama bir kopukluk olmuş belki. Bir de eski fuarları panayırcılık mantığından kurtarıp günümüz fuarcılık anlayışına getirmek lazım" dedi.

"FUARA SU GİBİ SUSAMIŞTIK"

Samsun'un bir fuar geçmişi olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye BaşkanıYusuf Ziya Yılmaz, "Fuara su gibi susamıştık. Fuarcılıktan gelen bir şehir, fuarcılık özgeçmişi olan bir şehir, fuarcılık geçmişi hafızalarda taze olan bir şehir. Uzun yıllar ihtisas fuarcılığına geçmeyi başaramamıştı. Yani o eski klasik fuarcılıktan ihtisas fuarcılık anlayışına geçme dönemi Samsunumuzda biraz uzun sürdü. Bu süreyi kısaltmak için hep telkinler alıyorduk. İş adamlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan hep öneriler alıyorduk. Deniyordu ki 'bizi bu çadırlardan kurtarın! Çadır fuarcılığı yapıyorduk dolgu alanlarında'. Bugün hepinizin gördüğü gibi dünyanın en gelişmiş şehirlerinde de olan bir fuar alt yapısının kavuşmuş olmanın mutluluğunu hissediyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Fuarlar bir sektörün biriktirdiği bilgilerin bir araya gelerek meslekleriyle ilgili bilgileri ve gelişimleri test ettikleri adeta kısa süreli kurs yerleridir. İnşaat sektörünün mensupları burada meslekleriyle ilgili yeni gelişmeleri burada görecekler. Meslekleriyle ilgili eksikliklerini telafi etmeye çalışacaklar. Süreç içindeTürkiye'nin nereden nereye geldiğini görecekler" diye konuştu.

"2015'İN İLK FUARI"

Fuarın yapımına çok emek verdiklerini ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Bugün burada ikinci fuarımızı düzenliyoruz. 2015'in ilk fuarı. Ayrıca bu fuarın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buraya katılan firmaların fuarlarının bereketli olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Mail List

Lütfen a?a?ydaki formu doldurarak mail listimize üye olunuz.

Mail adresleri sadece Akademik Yn?aat datasynda tutulacak, Payla?ylmayacaktyr.

Twitter
İLETİşİM
  • Adres 1: İçerenköy Mah. Karaman Çiftlik Yolu. Özlü Apt. No: 42 Daire: 7 Ataşehir / İSTANBUL
  • Tel: +90 0216 576 64 10 
  • Email: info@traficlineturkiye.com
  • Pazartesi - Cuma: 9:00 am - 10:00 pm
    Cumartesi - Pazar: Kapalı
İletiŞim Formu

© 2014. «TraficLine». Her hakkı saklıdır.